Home Persoonlijke verzorging Bloeddrukmeter & Hartslagmeter De hartslagmeter test - welke hartslagmeter is het meest geschikt?

De hartslagmeter test - welke hartslagmeter is het meest geschikt?

Gebruikerswaardering: / 6
LaagsteHoogste 

Als u een hartslagmeter heeft gekocht, is het altijd nuttig om allereerst de hartslagmeter zelf onder controle te krijgen en te leren kennen en om vervolgens een hartslagmeter test uit te voeren. Deze test gaat u meteen vertellen waar u staat, wat uw huidige niveau is en ook hoeveel en hoe zwaar de trainingen mogen zijn die u gaat houden. Een hartslagmeter test is belangrijk met het oog op het vermijden van eventuele blessures en met het oog op het verbeteren van uw algemene conditie.

Een hartslagmeter test kan omwille van twee zaken zeer belangrijk zijn, voor observatie en voor controle. Hierbij is observatie van een hartslagmeter test het meest logische aspect van de twee. U kunt dit uitvoeren door zowel de hartslag eenvoudig af te lezen van een standaard hartslagmeter of door gebruik te gaan maken van de iets geavanceerdere types die u ook toelaten om data naar de PC over te zetten. Hoe geavanceerder uw hartslagmeter, hoe gemakkelijker het is om uw hartslag te observeren.

Uw hartslagmeter test programma moet bij voorkeur een aantal verschillende trainingritmes tijdens een test bevatten, van een lange en constante fiets- of loopperiode tot een kort maar intensief trainingsmoment. Een hartslagmeter test kan dan helpen om een idee te krijgen van hert verschil in hartslag tussen de verschillende onderdelen van de hartslagmeter test. Als er geen verschil is opgetreden dan maakt u de klassieke fout van veel te snel te willen lopen tijdens uw lange en constante loop- of fietsbeweging. Een veelvoorkomend probleem dat optreedt bij te gemotiveerde sporters en dat ervoor zorgt dat u uw lichaam gaat overtrainen met alle nefaste nevenwerkingen tot gevolg.

Als u een hartslagmeter test uitvoert via een hartslagmeter die geen gegevens met betrekking tot de hartslag gaat bewaren, probeer dan elke paar minuten naar uw hartslag te kijken om zo een algemeen idee te krijgen van het hartritme tijdens uw hartslagmeter test. U zult alvast merken dat hoewel u het zelfde ritme aanhoudt, uw hartslag toch altijd met 5 à 10 tellen per 30 minuten naar boven zal gaan. Dit is een logische cardiovasculaire evolutie. Uw hartspieren moeten immers steeds harder werken om alles onder controle te houden. Wees dus niet verrast en ongerust als u tijden het hartslagmeter trainen uw hartslag naar boven ziet gaan.

Als het overtrainen een chronisch effect heeft en u al enkele weken aan een stuk te maken heeft gehad met vermoeidheid dan merkt u tijdens de hartslagmeter test waarschijnlijk wel dat u veel moeite moet doen om tot een normale hartslag te komen tijdens uw trainingen. Een hartslagmeter test kan dan via zijn gegevens weergeven dat u te veel op een te korte periode wilt en dat u dringend de nodige rust moet nemen. Luisteren naar en handelen volgens de uitslagen van uw hartslagmeter test is dan ook van vitaal belang om een evolutie te zien in uw fysieke en conditionele ontwikkeling. Neem een paar dagen rust en beperk u zelf tot lichte sportactiviteiten.

 Voeg deze pagina toe aan uw favoriete Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! nujij msnrep ekudos TwitThis Joomla Free PHP
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Nieuw

Gerelateerd

Zoeken